25.07.2014 г.

Сьомгата - риба, която трабва да се консумира редовно.

Сьомгата  е богат източник на витамин D, а е и един от най-добрите на омега-3 мастни киселини. Тези ключови мастни киселини имат широк спектър от доказани ползи за здравето – от намаляване риска от сърдечни заболявания до изглаждане на кожата и подпомагане на отслабването, повишаване на настроението и снижаване на негативните последици от артрита. Недостатъчният прием на омега-3 мастни киселини може да е в основата на сериозни здравословни проблеми като сърдечните заболявания, напълняването и рака.Омега-3 мастните киселини забавят храносмилането, което създава по-дълго време чувство за ситост, т.е. намалява се количеството на приеманите калории.

Няма коментари:

Публикуване на коментар